Tocht om de Noord

Op zondag 25 september loopt de Tocht om de Noord, het grootste tweedaagse wandelevent van Groningen, dwars door Waddenland van Garnwerd naar Zoutkamp.

De rode draad wordt dit jaar gevormd door de rivier de Hunze, waarbij de wandelaars letterlijk en figuurlijk van zoet naar zout water (van Drenthe tot aan ’t Wad) wandelen. De wandelaar is de fijnproever. Hij gaat niet alleen het landschap proeven, maar volgt ook de route proefondervindelijk.

De dorpen langs de route zijn ook dit jaar weer actieve deelnemers en krijgen de rol van ‘proeftuinen’. Stichting Promotie Waddenland roept toeristisch recreatieve ondernemers gelegen aan de route op, om Waddenland op een gastvrije, ludieke en aantrekkelijke wijze onder de aandacht te brengen. Ook probeert Promotie Waddenland de scholen in de dorpen op de route te mobiliseren om toeristische ‘wijzers’ te maken naar al het moois dat de regio te bieden heeft, maar waar men nu als wandelaar aan voorbij loopt. Een goede reden om terug te komen…

Er worden Waddenland tasje uitgedeeld met daarin toeristische informatie, de Waddenland Wijzer en een kaart van de regio.

www.tochtomdenoord.nl

Deel deze pagina