Waddenland Plein op Groninger Waddendag - Oproep tot deelname!

Op maandag 3 oktober a.s. van 12.00 uur tot 18.00 uur, wordt voor de derde maal de  Groninger WADDENDAG georganiseerd in de stad Groningen. Plaats van handeling is de historische Lage de A vlakbij het Scheepvaartmuseum aan de westkant van het centrum. Stichting Promotie Waddenland is ook dit jaar gevraagd om een heus Waddenland Plein neer te zetten; een marktplein waar al het moois, lekkers en bijzonders dat Waddenland te bieden heeft gepresenteerd wordt.

De focus van de WADDENDAG ligt op streekproducten, biologische producten en lekkernijen uit het Wadden- en Waddenkustgebied. Zo zullen er kookdemonstraties zijn, een palingrokerij, laten garnalenpellers de kunst van het pellen zien én zijn er uiteraard verse Waddenproducten te proeven en te koop. Daarnaast kan men kennismaken met oude ambachten, komen historische verhalen tot leven, leert men meer over de bijzondere natuur in het Waddengebied, snuift men cultuur, geniet men van muziek waaronder een shantykoor en is er horeca op het plein. Er valt tevens van alles te doen voor zowel kinderen als volwassenen, van (RIB-)varen en suppen door de diepen van Groningen, tot klimmen en zeehonden ‘spotten’. Een aantal vissersscheppresenteert zich langs de kade.

Het doel van de dag is om stadjers, ommelanders en bezoekers aan de stad, uit zowel binnen als buitenland, kennis te laten maken met al het moois dat het Waddengebied te bieden heeft. Een prachtige kans dus om de regio Waddenland gezamenlijk op de kaart te zetten!  

Alle toeristisch recreatieve ondernemers uit Waddenland hebben onlangs een uitnodiging gehad om hier met ons te komen staan. Deelname aan de markt geschiedt door middel van het huren van een kraam c.q. chalet. Er is plek voor 23 kramen van waaruit ondernemers hun waren, producten en diensten aan de man kunnen brengen.

Aanmelden kan door het reeds toegestuurde deelnameformulier in vullen en te retourneren. Het formulier is ook hier te downloaden, net als de aanvullende informatie.

Deel deze pagina