Eerste exemplaar toeristisch Magazine Waddenland uitgereikt aan gedeputeerde Brouns

Op 29 maart heeft Gedeputeerde Patrick Brouns van de Provincie Groningen het eerste exemplaar van het nieuwe Waddenland Magazine uitgereikt gekregen. In aanwezigheid van wethouders Harmannus Blok van gemeente Winsum en Kor Berghuis van gemeente De Marne overhandigde Anneke Sijpkens, bestuursvoorzitter Stichting Promotie Waddenland, het nieuwe magazine voor de regio Noordwest Groningen. Het magazine staat boordevol informatie over wat de regio Waddenland toeristisch gezien te bieden heeft. 

Bij het in ontvangst nemen van het magazine benadrukte Gedeputeerde Brouns dat meer samenwerking tussen stad en regio zeer wenselijk is en elkaar enorm kan versterken. “Maak koppelingen tussen ondernemers en ontwikkel samen aantrekkelijke arrangementen. Als toeristen aan de stad reeds geattendeerd worden op de mogelijkheden die de provincie biedt en andersom, is het voor iedereen een win-win”. Ook attendeerde Brouns op de subsidiemogelijkheden die de Provincie biedt om thema-routes te vervaardigen. “Maak hier gebruik van en zorg ervoor dat ondernemers op de route aanhaken”, riep hij op.  

Het Waddenland Magazine neemt de toerist aan de hand van ruim tien artikelen mee op een culturele, culinaire, actieve en historische tocht door Waddenland. Er is daarnaast aandacht voor de unieke natuur in de regio waaronder Nationaal Park Lauwersmeer en Waddenzee Werelderfgoed. Zo komt filmmaker en ecoloog Ruben Smit, bekend van natuurfilm De Nieuwe Wildernis, aan het woord over de serene rust van de Waddenzee, en waarom hij graag een film over dit uniek gebied maakt. Naast verhalen wordt in het magazine verwezen naar ruim tachtig toeristische ondernemers en organisaties in de regio, waaronder musea, historisch erfgoed, tuinen, attracties, aanbieders van accommodaties en actieve (vaar) tochten en culinaire adressen.

Het magazine is een uitgave van Marnedrukkers en Stichting Promotie Waddenland en verschijnt jaarlijks. Het blad (oplage 20.000 stuks) ligt voor Pasen verspreid door de gehele regio en in de stad Groningen. 

Deel deze pagina