Expositie ‘Bezield door de zee’

Op 6 november is de opening van solo-expositie ‘Bezield door de zee’ van zeeschilder Minne Onnes in Galerie Het Raadhuis te Eenrum.

Minne is de zoon van de op Schiermonnikoog bekende schilder Klaas Onnes. Verf, penseel en doek waren voor hem vertrouwde attributen. Op zijn 16e werd hij matroos bij de kustvaart, daarna oefende hij verschillende ambachten uit. Pas op latere leeftijd, hij was toen 47, besloot hij de avondopleiding aan de Kunstacademie Minerva in Groningen te volgen.

Minne is net als zijn vader bezield door de zee. Atmosfeer en licht zijn de belangrijkste elementen in zijn schilderen. Het wad, de kwelders, de stranden van Schiermonnikoog, het zijn steeds terugkerende onderwerpen in het sfeervolle werk van Minne.

Officiële opening:
De feestelijke opening van de solo-expositie is op zondag 8 november om 14.00 uur in de middeleeuwse kerk op de wierde van Eenrum. De opening is tevens ter ere van de 80ste verjaardag van Minne Onnes. De expositie wordt geopend door Trijni van der Sluis, mede-oprichter van de Waddenkunstkring.

Na de opening is er gelegenheid de expositie te bekijken.

Vrijdag 6 en zaterdag 7 november zijn er voorbezichtiging van 13.00 tot 17.00 uur.

www.galeriehetraadhuis.nl

Deel deze pagina