Expositie ‘Kiek over Diek’ in Galerie Het Raadhuis

Tot en met 14 augustus is in Galerie Het Raadhuis te Eenrum de expositie 'Kiek over Diek' te zien. Kiek over Diek is een 90 kilometerlang nieuw fietspad langs de Groninger Waddendijk. Het verbindt Lauwersoog met Nieuwe Statenzijl. Het fietspad loopt langs of op de dijk, waardoor je uitzicht hebt op de Waddenzee, UNESCO werelderfgoed.

Galeriehoudster Ankie Onnes sluit met de expositie “Kiek over Diek” aan bij dit project van de provincie Groningen. Negen kunstenaars maakten nieuwe werk voor deze expositie.

Deelnemende kunstenaars zijn: Christiaan Afman, Sonja Brussen, Els van der Glas, Rutger Hiemstra, Piet vd Hoef, Hans Jouta, Antje Sonnenschein, Theo Onnes en Cees Vegh.

De opening van ‘Kiek over Diek’ wordt feestelijk gevierd in het weekend van 3, 4 en 5 juni 2016 met het festival OVER de VLOED, een regionaal festival vol (culturele) activiteiten. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni organiseert Het Raadhuis twee schilderworkshops aan het Wad bij Noordpolderzijl.

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. De galerie is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.

www.galeriehetraadhuis.nl

Deel deze pagina