Fiets mee met de ZomerJazzFietsTour

Op zaterdag 29 augustus gaat de jaarlijkse ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

Jazzliefhebbers kunnen kiezen uit een van de vijf fietsroutes door het Reitdiepdal. Onderweg kunnen ze genieten van verschillende concerten. Ook zijn er punten waarop kan worden overgestapt op een andere route. Keuzes maken is volgens de organisatie een must, aangezien het onmogelijk is om alle bandjes en muzikanten te zien.

 Alle bands spelen twee sets van ongeveer 45 minuten. Centraal punt is de tent in Garnwerd, die de hele dag open is voor kaartverkoop, informatie, drinken en eten. Bij eetcafé ’t Woaterbörgje kan men ’s avonds terecht voor een speciaal ZomerJazzFietsBuffet. Om 22.00 uur wordt ZomerJazzFietsTour 2015 feestelijk afgesloten met Black Flower.

Net als de Tour de France kent ook de ZomerJazzFietsTour een proloog. Dit voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat vindt plaats op vrijdag 28 augustus, een dag voor de start van de ZomerJazzFietsTour dus.

www.zjft.nl

Deel deze pagina