Verjaardagfeest Waddenzee + OPROEP Waddenmarkt

Op zondag 26 juni a.s. viert de Waddenzee haar zevenjarige verjaardag als UNESCO Werelderfgoed, met o.a. een slaapfeestje en ontbijten óp de dijk, wadlopen óp het Wad en de kwelder, een Waddenmarkt en muziek van vijf Singer Songwriters. De locatie: meerdere dijkplaatsen langs de Nederlandse en Duitse Waddenkust. Noordpolderzijl is voor Groningen de centrale dijkplaats.

26 juni a.s. is het is zeven jaar geleden dat de Waddenzee de status UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen. Deze bijzondere status is het vieren meer dan waard is. Het Nederlandse en Duitse Wad bieden deze dag tal van activiteiten en festiviteiten. Dit om de bewoners van het gebied en bezoekers bewust te maken van deze unieke omgeving en ze kennis te laten maken met hoe men de kracht en natuur van het Wad kan beleven.

Het feestje in Noordpolderzijl begint al op zaterdagavond met slapen onder de sterrenhemel óp de Waddendijk. Liggend in een bivak op een veldbed wordt men ’s ochtends wakker met het mooiste uitzicht van Nederland… Vroeg op, want na het ontbijt, dat deze ochtend meerdere malen aangeboden wordt, is er de mogelijkheid om te wadlopen. Meerdere gidsen staan klaar om groepen mee te nemen voor tochten op het Wad en de kwelders.

Bij het Zielhoes is een markt waar het Wad volop te beleven, voelen, proeven en ervaren is. ’s Middags is er muziek; vijf Singer Songwriters zullen in afwisselende sets hun liedjes ten gehore brengen. De Singer Songwriters hebben allen een liedje over het ‘NIETS boven Groningen’ gemaakt. Deze vijf songs zijn opgenomen in de studio en op cd gezet. Deze middag is er een primeur; de cd wordt aan het publiek gepresenteerd.

Naast Groningen, viert ook de Friese Waddenkust mee. Ook hier zijn allerlei activiteiten in het kader van de verjaardag van Waddenzee Werelderfgoed. Duitsland viert deze mijlpaal al zeven jaar; langs het Duitse wad zijn ook diverse activiteiten en festiviteiten.

OPROEP
Deelnemers van Stichting Promotie Waddenland! Op de markt bij het Zielhoes is nog plek voor een aantal exposanten. Wil je iets laten proeven, ervaren, beleven of meegeven aan een in het Waddengebied geïnteresseerd publiek? Meld je dan aan via mailto:info@toerismewaddenland.nl. Het principe van de markt is dat alle producten en diensten om-niet aangeboden worden. Verkoop van producten is in overleg mogelijk

NDC Bijlage
Een week voor aanvang van de verjaardag verschijnt er bij de noordelijke dagbladen van NDC Media groep een bijlage met daarin het programma langs de Groningse en Friese Waddenkust.

Deel deze pagina