Een mooi plekje in Nederland; Waddenland. Door Tamara Schellekens van Passievrouwen

geplaatst op door

We kennen allemaal de Waddeneilanden. Maar van Waddenland had ik niet vaak gehoord. In de buurt van de stad Groningen ligt Waddenland, een mooi gebied wat zeker het ontdekken waard is. De zilte zeelucht, de frisse wind, mooie wolkengebieden, het Nationaal Park Lauwersmeer. Omdat er zoveel te doen is, zal ik jullie de komende weken meer vertellen over dit gebied. Het is namelijk te veel om in één artikel te vertellen: yoga op het wad, het Dark Sky Park, het Lauwersmeer, mijn leuke en knusse Bed & Breakfast, het theemuseum…

Artikel geschreven door Tamara Schellekens van www.passievrouwen.nl

Ik was al vaker op Ameland, Terschelling en Texel geweest. Ook de stad Groningen heb ik al vaker bezocht: voor werk of omdat vrienden daar wonen. Waddenland bestaat uit een aantal kleine, leuke dorpjes waar je een leuke Bed & Breakfast kunt boeken, leuke musea kunt bezoeken en ook kunt genieten van de natuur. Ik heb heerlijk genoten van een weekend rust, zen en natuur. Het is hier zó mooi!

Wadlopen

Wadlopen is een unieke ervaring. Ik had het al eens eerder gedaan, maar ook in Waddenland is dit zeker een activiteit die je moet doen als je dit nog nooit eerder heb gedaan. Tip: koop bij een goedkope sportwinkel een paar look-a-like All Stars voor rond de € 10,-, want deze schoenen kun je na het wadlopen weggooien. De wind in je haren, de zilte zeelucht en prachtige wolkengebieden.

Waddenland 3

Foto: Toerisme Waddenland 

Yoga op het strand 

Normaal houd ik niet zo van zweverige dingen. Yoga, mijn eerste en laatste ervaring was niet zo prettig. Je benen in je nek leggen? Ik ben helemaal niet lenig. Ik houd ervan om lekker te kunnen rennen, lopen en bewegen. Misschien kies ik daarom voor de sporten hockey en tennis. Maar mijn mening over yoga is veranderd sinds dat ik yoga op de plaat bij Schiermonnikoog heb beleefd! Wat een heerlijke zenervaring!

Waddenland 5

Soms vind ik het best moeilijk om te ontspannen, maar door de ruis van de Waddenzee en de prettige stem van de yogalerares gaf ik me er helemaal aan over. Het is fijn om yoga buiten te beleven. En met de reddingssloep van de Gebroeders Luden ben je binnen ongeveer een uur op de plaat bij Schiermonnikoog. Het is een mooie zandbak, waarbij je, als je geluk hebt, ook nog kunt genieten van de zeehondjes.

Waddenland 2

Een complete omgeving van water en zand. Wat doet dit met mij? Het maakt me rustig en geeft me een geweldig gevoel. De yogalerares geeft aan welke bewegingen we maken en ik doe het feilloos na. Ik geef me er aan over. Wat een heerlijke ervaring. De wind die door je haren waait, het zonnetje op je gezicht en even alles “loslaten”. Niets voor niets werden we uitgenodigd voor een mini-sabbatical.

Waddenland 4

De sterrenhemel in het Dark Sky Park

In het Nationaal Park Lauwersmeer kun je op pad met een echte boswachter! Zo’n ruige boswachter die enorm veel weet te vertellen van de natuur, de bomen, de dieren en de lucht. Hoe gaaf is dat? Het Lauwersmeer heeft de titel “Dark Sky Park” verdiend. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. De benoeming voor het Lauwersmeer is bijzonder, omdat Nederland een van de landen is met de meeste lichtvervuiling ter wereld.

Waddenland 6

Deze avond maken we een leuke wandeltocht in de duisternis. Het is nog iets te vroeg als we vertrekken (nog niet helemaal donker genoeg), maar net zo leuk als boswachter Jan ons meeneemt naar de mooie orchideeën. In het bos hoor je verschillende dierengeluiden in de duisternis. Best bijzonder om zo compleet in het donker te lopen. En je ogen passen zich gewoon aan. Vleermuizen (die vind ik niet zo prettig), kikkers en andere insecten. Keurig volg ik de weg van boswachter Jan. De sterrenhemel treedt ons tegemoet en ook hier ontstaat een rust.

Waddenland 7

De maan zorgt er voor dat het minder donker wordt en is. Tussen de bomen in het bos kunnen we enkele sterren spotten, de Jupiter, de Kleine Beer en de Poolster. Er zijn zaterdagavonden die ik anders besteed, maar dit is een leuke ervaring.

Deze persreis is aangeboden door Toerisme Waddenland.

Waddenland, een onontdekt plekje bij Groningen waar ik met veel plezier nog een keer terugkom!

Lees meer over Passievrouwen

Deel deze pagina