ROUTE 4: Verhalen van het zoute land

Verhalen van het zoute land

Wandelend door het rijke akkerbouwgebied tussen Zoutkamp en Ulrum is nauwelijks voor te stellen dat het land hier ooit zout was en dorpen als Houwerzijl en Vierhuizen direct aan zee lagen. Maar het zoute land werd zoet en de vissers en zeelieden hebben plaats gemaakt voor landbouwers. Op deze route volg je het spoor van een oude kwelderwal en ervaar je de intimiteit van voorchristelijke wierdendorpjes. In de polders zijn de weidsheid en monumentale boerderijen indrukwekkend. Ondertussen sta je stil bij een verdwenen dorp, spoed je je door een Spookbos, en maak je kennis met het visserijverleden van Zoutkamp. 

De wandelroute VERHALEN VAN HET ZOUTE LAND is 16 kilometer lang en loopt door Houwerzijl, Zoutkamp, Vierhuizen en Niekerk. Onderweg popt op diverse locaties informatie op in de vorm van tekst, beeld, kaarten en geluid. 

De route kent twee startplaatsen, parkeren kan hier ook:
De Theefabiek Hoofdstraat 15-25, Houwerzijl
IJsbaanterrein Zoutkamp t.h.v. Panserweg 9, Zoutkamp

Let op! Zoutkamp beschikt over ruime parkeergelegenheid. Midden in het dorp (t.h.v. Marnestraat 3) is een ruime parkeerplaats en ook de ijsbaan (t.h.v. Panserweg 9) is (’s zomers) beschikbaar. De parkeerplaatsen op de ijsbaan zijn ook voor lang parkeren. Het parkeren is overal gratis. Hou rekening bij het parkeren rekening met de inwoners van Zoutkamp. 

Download snel de Waddenland Routeland App

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina