Thomas Azier

Thomas Azier

Thomas Azier staat garant voor een opwindende mix van pop, techno, industrial en jaren 80 wavemuziek. Met zijn charismatische voorkomen en theatrale stem maakt hij van elk optreden een opzwepende show die je niet mag missen. Vrijdag 27 september staat Thomas Azier in De Oosterpoort.

Berlijn

Thomas Azier vertrekt als 19-jarige jongen vanuit een Fries dorpje naar Berlijn om zijn muzikale pad te vinden. Daar werkte hij jaren aan zijn debuutplaat Hylas dat in 2014 uitkwam. De recensies waren lovend en zijn muzikale carrière nam een vlucht. Later verhuist Azier naar Parijs en brengt hij zijn plaat Rouge (2017) uit.

Successen

De eerste twee albums van Azier worden beloond met een Edison. Van Rouge werd de single Talk To Me verkozen tot 3FM Megahit en de ballade Babylon werd Top Song bij Radio 2. Thomas Azier heeft inmiddels al samengewerkt met o.a. Diplo en Stromae. Voor de laatste artiest was hij ook de support tijdens zijn tours in 2013 en 2014. Ook festivals konden niet meer om hem heen. Zo speelde Azier op Best Kept Secret, Lowlands en ESNS.

Stray

Het jaar 2018 stond in het teken van album Stray. De muziek van het album werd, mede door het grotendeels zwervende/ reizende bestaan wat Thomas Azier jarenlang aanhing, over de hele wereld geschreven. Van Kyoto tot Berlijn, van Abidjan tot New York, Parijs en Friesland. Stray is door Azier op zijn eigen label Hylas Records uitgebracht, waarmee hij dit jaar tevens nieuwe muziek uit gaat brengen. Het wachten is op album nummer 4!