Wandelen

Wandelen in Waddenland!

Lekker te voet Waddenland verkennen? Dat kan! De regio Waddenland is bij uitstek geschikt om te wandelen. Het heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden, kleine wegen en paadjes dwars door de landerijen. Kortom, trek de wandelschoenen aan en ontdek het zelf!


Waddenwandelen

Het noordelijk Waddenkustgebied kent een uitgebreid wandelknooppunten netwerk. Net zoals bij de fietsknooppunten kun je zelf je route vooraf samenstellen door knooppunten met elkaar te verbinden. Een ideale manier om naar eigen inzicht routes samen te stellen. Zo zijn zelfs meerdaagse routes te maken in combinatie met één of meer overnachting. Er is altijd wel een B&B of camping op de route. De knooppunten zijn te herkennen aan de blauw/rode bordjes. www.waddenwandelen.nl.

De ANWB gids 'Waddenkust wandelingen' heeft 25 wandelingen uitgezet aan de hand van het knooppunten netwerk. Het boekje is verkrijgbaar via de webshop.


Wandelkaarten, -routes en routeboekjes zijn verkrijgbaar bij de TIP's Waddenland en via de webshop.

Pieterpad

Altijd al eens het Pieterpad willen lopen? Nu, de start ervan is in Pieterburen! Kortom, een uitgelezen kans om in ieder geval de eerste etappe te lopen. Van Pieterburen loopt de route via Eenrum, Groot Maarslag naar Winsum. 

Hier kun je de bus terug nemen naar Pieterburen óf je pakt meteen de tweede etappe erbij en wandelt door naar Groningen. 40 km in de pocket! Een prachtige route door het oudste cultuurlandschap van Nederland, het Reitdiepdal.


Wad- en Wierdenpad

Het Wad- en Wierdenpad is ook wel bekend onder de naam Nordsea Trail. Het pad loopt langs de gehele Waddenkust van Noord-Holland via Friesland en Groningen, naar Duitsland en Denemarken. Een prachtige route voor een meerdaagse reis.


Wandelroutes downloaden

Download hier de twee wandelroutes van het Scheurblok Waddenland:

De Marne - Oud verhalenland

Zeehonden op het Hogeland

Deel deze pagina