Domies Toen

Domies Toen

Een unieke botanische tuin rondom de Petruskerk in Pieterburen. De grond hoorde ooit bij de weem, de pastorie van de kerk, die tevens dienst deed als boerderij, zodat de dominee in zijn eigen levensonderhoud kon voorzien. De weem is er niet meer, maar het prieel uit 1710 waarin dominee zijn preken schreef, is wel bewaard gebleven.

In Domies Toen is een verrassende verscheidenheid aan sfeerbepalende elementen te vinden. Parkachtige vijvers, oude bomen, formele buxushagen en rozenperken, bloemenweides vol inheemse plantensoorten en, waar de tuin beroemd om is, de bloei van de vele stinzenplanten in het vroege voorjaar. Naast de tuin is een theeschenkerij met een terras aan een oude middeleeuwse waterplaats. 

De tuin is het hele jaar toegankelijk. 

In de winter is de theeschenkerij gesloten. De theeschenkerij is vanaf 1 maart op zondagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Vanaf 1 april tot 1 november is de theeschenkerij geopend van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.00 uur. Tijdens Pasen, Pinksteren en de schoolvakanties is Domies Toen ook op maandag geopend.

Eigenschappen & faciliteiten

Contact

Routebeschrijving starten

In de omgeving

Deel deze pagina