Live at LOLA: La Armada + Meddler

Live at LOLA: La Armada + Meddler

In het begin en midden van de jaren 2000 vestigde La Armada zich als een van de meest invloedrijke bands in de hardcore / punk-scène in hun geboorteland de Dominicaanse Republiek, waar ze talloze shows en 2 releases scoorden.  In 2007 besloot de band naar Chicago te verhuizen. Nadat ze ondergedompeld waren geraakt in de beruchte muziekscene van de stad en uitgebreid rondtoerden door het land, kwam de band in aanraking met verschillende sub genres waaronder grindcore, powerviolence, crust-punk en traditionele hardcore en metal sounds. Deze invloeden, gemengd met de aangeboren aanleg van de band voor de ingewikkelde percussielijnen in de Latin muziek, hebben zich ontwikkeld tot hun eerste echte release, een titelloze 11 song vinyl, die een verpletterende explosie oplevert van wat de band liefdevol  "Latino Hardcore Fury ” noemt.

Back-up van hun muzikale product, met agressieve riffs, ingewikkelde songstructuren, doordringende zang en ritmesectie, zijn scherpzinnige teksten die een verscheidenheid van sociale kwesties raken, zoals immigratierechten, globalisering en klassenstrijd in het algemeen. Met een uitgebreide toer achtergrond die hen naar alle uithoeken van de VS, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek heeft gebracht, zal La Armada nu met een album dat het geluid van de band echt personifieert fulltime toeren door de rest van Latijns-Amerika, Mexico, Canada en Europa.


Meddler is een gloednieuwe melodische hardcore / punkrockgroep uit Friesland met voormalige leden van 50/50, Deadneck, Spoar 5 en Heartgrown.