Galeries

Galeries

Vele kunstenaars hebben zich de laatste jaren gevestigd in Waddenland. Sommige dorpen zij ware kunstenaarsdorpen geworden. In bijna elk dorp zijn wel een of meerdere galeries of ateliers te bezoeken. Met bijzondere collecties van schilderijen tot beelden en sieraden.


Galerie Het Raadhuis

Galerie het Raadhuis biedt kunst op een unieke locatie, in de directe omgeving van het Lauwersmeer en de Waddenkust. Het Raadhuis toont figuratieve kunst van schilderijen en beelden tot keramiek. Zes keer per jaar worden er exposities gehouden in het Raadhuis van een vaste groep kunstenaars. Het gaat hier zowel om gerenommeerde kunstenaars als jonge, veelbelovende talenten.

Galerie het Raadhuis is gevestigd in het voormalige raadhuis van Eenrum. Het monumentale Amsterdamse Schoolpand uit 1930 is ontheven van haar oorspronkelijke taak, maar heeft de tand des tijd doorstaan en een nieuw leven gekregen. Nu herbergt het gebouw vijf prachtige expositieruimtes en een indrukwekkende hal verdeeld over twee verdiepingen.

www.galeriehetraadhuis.nl


Galerie/koffieschenkerij GEWAAGD


Galerie/koffieschenkerij GEWAAGD, gelegen dicht bij de Waddendijk, is gevestigd in een voormalige zaaddrogerij met nog de originele weegbrug voor het pand. Daar komt dus de naam van de galerie vandaan. De galerie is vanaf Pasen t/m eind november geopend. Iedere 6 weken is er een nieuwe expositie. Meestal is dit een duo-expositie, waarbij het werk van beide kunstenaars elkaar versterkt. Naast de kunst is er koffie/thee met zelfgemaakt gebak in de aparte koffieruimte. Hopelijk tot ziens op het Hoogeland. www.galeriegewaagd.nl

Botanisch Atelier Trudy Beekman

Trudy Beekman is beeldend kunstenaar. Ze werkt in haar atelier in Warffum aan haar botanische tekeningen, schetsen en ander beeldend werk. Haar inspiratiebronnen zijn de natuur, onder andere de vergezichten en wolkenluchten van het Groningse Hogeland. Maar ook de omvangrijke verzameling natuurobjecten ('vindsels') waarmee Trudy zich heeft omringd, en een grote gespecialiseerde bibliotheek met als thema's 'natuur' en 'tekenen'. 

Die verzameling natuurobjecten is te bekijken in het atelier aan de Hoofdstraat in Warffum.

Trudy verzorgt in het najaar en de winter beginnerscursussen in botanisch tekenen en schetsen. In het voorjaar en de zomer verzorgt ze workshops en schetsarrangementen en -excursies.
www.trudybeekman.nl

 


Atelier en Huisgalerie - Annemarie Mayers

De wereld een beetje lichter maken, dat is wat kunstenares Annemarie Mayers met haar werk wil laten zien. De oude koeienstal op woonboerderij Noorderloft is omgetoverd tot huisgalerie waar keramiek in verschillende vormen en in intense kleuren tentoongesteld zijn. In de schuur bevindt zich een ruim atelier waar onder andere Vedic Art workshops (Zweedse kunstvorm waarbij vanuit het hart geschilderd wordt), gevolgd kunnen worden

www. annemariemayers.nl

 


Atelierroute 99


Iedere laatste zondag van de maand is er de Atelierroute 99. Verschillende kunstenaars in Waddenland nemen hieraan deel en tonen werk in het eigen atelier. Kijk voor deelnemende kunstenaars en een kaart van de route, kijk op www.route99.nl