De Waddenland Wijzer voor Attracties & Musea

De nieuwe Waddenland Wijzer wijst je ...

...de weg naar de tien grootste attracties en musea in de regio Waddenland.

Van leuke actieve en culturele uitjes, tot historie en het ontdekken van de meest bijzondere natuur en het rijke dierenrijk.

Nieuwsgiering?
Haal dan snel de Waddenland Wijzer bij een van de zes Toeristische Informatiepunten in Waddenland, bij de deelnemende attracties en musea of restaurants en accommodaties in de regio.


Wil je een dagje actief op pad, kom dan klimmen bij Adventurepark Waddenfun of ga mee op excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Lauwersmeer.

Houd je juist meer van dieren observeren en soms ook aanraken? In het Zeehondencentrum Pieterburen leerje alles over de opvang van zieke zeehonden, terwijl DoeZoo Leens je kennis laat maken met de wereld van insecten en reptielen. Hier kun je zelfs een slang of vogelspin ‘aaien’. Als je wilt....

Het Visserijmuseum neemt je mee op het verhaal van de Zoutkamper visserij in en rond de voormalige Lauwerszee, die eerder in open verbinding stond met de Waddenzee. In Museum Wierdenland te Ezinge leer je meer over hoe men vroeger droge voeten hield door te gaan wonen op kunstmatige opgeworpen heuvels; de wierden. Meer weten over het wonen op het platteland van 100 jaar geleden? Bezoek dan Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum.

Het rijke adellijke bestaan dat de regio in de 18e eeuw kenmerkte is te ontdekken in twee prachtige museale borgen: Landgoed Verhildersum te Leens en de Menkemaborg te Uithuizen. De wereld aan thee ontdekken én drinken kan bij de Theefabriek in Houwerzijl.

Stempelkaart

Achterop de wijzer staat een stempelkaart. Bij elke bezoek ontvang je een stempel. Heb je vijf stempels verzameld, dan ontvang je een leuke Waddenland attentie. Alle tien stempels verzameld? Dan maak je kans op een Weekendje Waddenland.

De Waddenland Wijzer is tot  stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van Loket Leefbaarheid.

WADDENLAND, DAAR WAAR NEDERLAND DE WADDENZEE KUST...

Deel deze pagina