Beste Jachthavens

De beste jachthavens van Waddenland!

Waddenland is een waterrijk gebied. Er zijn veel kanalen, rivieren en watertjes in het gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er goede jachthavens gevestigd zijn in Waddenland. Rondom het Lauwersmeergebied vind je dan ook goede jachthavens met vele voorzieningen!

1. Jachthaven Noordergat

1. Jachthaven Noordergat

De prachtige jachthaven Noordergat staat in directe verbinding met het Lauwersmeer en biedt daarmee mogelijkheden voor vaartochten naar het Groninger land, Groningen stad, maar ook naar de vele, uitgestrekte Friese meren. Op slecht 300 meter ligt de Robbengatsluis, die toegang geeft tot de Waddenzee en daarmee de Waddeneilanden en Noordzee. Vanuit deze jachthaven zijn er legio mogelijkheden om het gebied op het water te verkennen.

Noordergat 1, Lauwersoog | 0519-349040 | http://www.noordergat.nl

2. Jachthaven Hunzegat

2. Jachthaven Hunzegat

Hunzegat is een jachthaven, welke  aan een heerlijk rustig natuurgebied is gelegen, vlakbij Zoutkamp en op steenworp afstand van het Lauwersmeer. De haven, met 250 ligplaatsen en 40 passantenplaatsen, is voorzien van allerlei gemakken, zoals een winkel, tankstation en mastenmakerij. 

De dorpen Zoutkamp en Lauwersmeer staan vol met activiteiten en bezienswaardigheden. Ook zijn er mogelijkheden om vanuit Hunzegat de Waddenzee op te gaan!

Strandweg 17, Zoutkamp  | 0595 - 402875 |www.hunzegat.nl

3. Exploitatiemaatschappij Havencomplex Lauwersoog

3. Exploitatiemaatschappij Havencomplex Lauwersoog

De Haven van Lauwersoog is een vissers- en een recreatiehaven. In de Haven zijn onder meer de visafslag, visgroothandels, scheepsbenodigdheden, een douanekantoor, een drijvend dok voor onderhoudswerkzaamheden, een aantal restaurants, viswinkels en sportvisbedrijven gevestigd. Daarnaast vertrekt de veerboot naar Schiermonnikoog vanuit de haven. Lauwersoog heeft hierdoor een grote aantrekkingskracht op recreanten en bezoekers.

Haven 2  Lauwersoog | 0519-349023 | http://www.havenlauwersoog.nl

Deel deze pagina