Boeiende Musea

Bezoek de meest boeiende musea die Waddenland te bieden heeft!

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Waddenland in één van de vele musea die Waddenland rijk is. Er is een grote verscheidenheid aan musea, welke ook zeer geschikt zijn om met kinderen te bezoeken. Hieronder staan onze favorieten!

1. Wierdenland Museum

1. Wierdenland Museum

Maak kennis met het wierdenlandschap, zijn lange bewoningsgeschiedenis en de verschillende opgravingen in Museum Wierdenland in Ezinge. Dit wierdendorp ligt te midden van het oudste cultuurlandschap van Nederland: Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Hier leefden vanaf de vroege IJzertijd mensen op wierden, kunstmatig opgeworpen woonheuvels. Het zijn de schatkamers van het noordelijk kustgebied van Nederland. De wierde van Ezinge is wereldberoemd door de opgravingen van Albert van Giffen tussen 1923 en 1934.

Het museum organiseert regelmatig activiteiten voor kinderen. 

Van Sinderenweg 10 | 0594-621524 | http://www.wierdenland.nl

2. Visserijmuseum Zoutkamp

2. Visserijmuseum Zoutkamp

Snuif de geur van vis, teer, hout en diesel op in Visserijmuseum Zoutkamp en leer meer over de geschiedenis van de Zoutkamper visserij. Het museum aan binnenhaven van de historische vissersplaats Zoutkamp, is gevestigd in de voormalige, monumentale 'betonningsloods' van Rijkswaterstaat. Op de binnenplaats van het museum staat een origineel herbouwd Zoutkamper vissershuisje. Er worden vaartochten georganiseerd op het Reitdiep en het Lauwersmeer. 

Reitdiepskade 11 | 0595-401957 | http://www.visserijmuseum.com

3. Openluchtmuseum Het Hoogeland

3. Openluchtmuseum Het Hoogeland

In dit museum óp de wierde van Warffum, ontdek je het platteland van ruim honderd jaar geleden. Kijk rond in twintig oude gebouwen en ervaar hoe de mensen vroeger woonden en werkten. Woonkamers, slaapkamers en werkplaatsen zijn met oog voor detail ingericht. Het lijkt alsof de bewoners slechts even weg zijn. De lagere school, een kleine molen, een slagerij en een dorpscafé: het verleden komt hier tot leven.

Schoolstraat 4 Warffum | 0595 422233 | http://www.hethoogeland.nl

Deel deze pagina